Familie Janssen Dimora di Dante

Imparare dal passato, vivere per il presente, sognare per l´avvenire

Leer van het verleden, leef voor het heden, droom voor de toekomst

Graag stellen wij ons aan jullie voor. Wij zijn Marcel, Natasja, Luca, Dante en Giulia Janssen. Bij ons gezin hoort ook Berner Sennenhond Baci en wij genieten elke dag van het Italiaanse leven.

 

Veel mensen kennen ons van het programma 'Ik Vertrek' maar toch nog een korte toelichting:

Marcel werkt nu nog bij de gemeente Landgraaf en pendelt iedere maand op en neer, maar hoopt zich snel definitief te voegen bij Natasja en de kinderen. Natasja was verpleegkundige maar stort zich nu volledig op het runnen van de Agriturismo en het leren van de Italiaanse taal. De kinderen Luca, Dante en Giulia zijn inmiddels helemaal geïntegreerd in het Italiaanse leven en zijn druk met school, sport en vrienden. 

 

Meer weten? 

Familie van Dimora di Dante

Ons 'Ik Vertrek' verhaal

Het is februari 2008 wanneer onze zoektocht begint. Zoals gebruikelijk gingen wij tijdens de (voorjaars)vakantie naar Italië. Het land waar wij al zo vaak zijn geweest en waar wij ons thuis zijn gaan voelen. Deze keer gingen wij echter met een specifiek doel: het vinden van een Agriturismo om te runnen. 

Samen met makelaars hebben wij de afgelopen jaren ontzettend veel panden en gebieden bezocht. Onze zoektocht heeft uiteindelijk langer geduurd dan verwacht. Wat wij in die tijd samen met onze kinderen hebben meegemaakt, is al een avontuur op zichzelf. Wij zijn op de meest vreemde plekken geweest. Afgelegen, totaal niet geschikt, mysterieus, eng, bouwvallig, smerig, mooi, schitterend, onbetaalbaar zijn de woorden die in de buurt komen bij het beschrijven van wat wij hebben gezien. Wij konden niets vinden dat bij ons paste. 

 

In 2014 is dan uiteindelijke de verhuiswagen vanuit Nederland richting Sicilië vertrokken. De droom leek werkelijkheid te worden maar helaas liep alles anders. De zoektocht naar de perfecte locatie voor ons was nog niet afgelopen maar we besloten wel op ons geliefde eiland te blijven. Na het overwegen van verschillende opties zijn we nu eindelijk, bijna 4 jaar later, terecht gekomen waar we willen zijn. 

 

Vanaf 1 juli 2018 heten wij iedereen van harte welkom bij Dimora di Dante. Na langdurige onderhandelingen is het dan echt zover dat wij een mooi vakantieadres kunnen aanbieden. Wij hopen jullie bij Dimora di Dante te mogen verwelkomen. 

Beleef het échte Sicilië!

Dimora di Dante

Contrada Serravalle sn

97012 Chiaramonte Gulfi, RG

Sicilia, Italia  

+39 3927 441 466 

info@dimoradidante.com